Rastat hundarna

Hej!

Idag har jag varit hos hundarna, tog en lång promenad längs fältet med Eddie, hade honom lös. Han tyckte det var superskoj att kolla ner i alla kaninhål.

Tog med Obelix på en runda i samhället, alltid lika mysigt med gubben lilla.

Winston och jag skulle träna stå till lydnaden idag hade jag tänkt, men det var för blött ute tyckte han haha, vadå känslig. Så vi gick in och klickade sitt/ligg och stå.

 Under den sista tiden har jag tränat mycket lydnad med Winston och han kan de svåraste delarna nu linförighet och läggande under gång. Jätteskoj tycker jag och Winston med givetvis.

Imån är det sista klubbträningen för detta året, känns allt lite sorlligt, men våren kommer och ni på klubben får se mer av mig då jag och Lillis kommer att hålla i lydnad klass 1och det ser jag fram emot.

Lite annat nytt som hänt sen sist, Katten Stig är nykastrerad haha äntligen, klart värt de!
Jag kan inte se någon anledning att inte göra det.

Det som störde mig var bara att när vi hämtade honom så sa djursjukvårdaren att han kunde bli tjock efter att han hade blivit kastrerad!  Suck, är det konstigt att folk inte vill kastrera sina hundar och katter när man lägger fram det så, för det stämmer ju inte helt. Efter att man kastrerat sitt djur så ökar hungerkänslan och djuret äter mer och tigger mer, där med så ökar många mängden mat. Där mer viktökningen. Inte av att kulorna åkt i soporna.

Kan ge er tips ni som har eller funderar på att kastrera era djur

Öka inte maten, utan ge en morot istället. Kroppen tar inte upp morröter utan det går rätt igenom kroppen. Men vad ska det vara bra för då tänker många, jo det ger en mättnadskänsla och alla blir nöjda. 

Det man ska även göra är att kanske byta foder om hunden blir lite latare, tänk på att det är jätte viktigt att fodret är anpassat efter din hund. 
alltså ge inte extreme active till en hund som mer tycker om att ligga i korgen och tvärtom om du har en arbetande hund, ge inte ett diet foder. 

och det bästa tipset! Motionera din hund lite mera. 

Grunden till en välmånde hund är de gyllende reglerna Motion, Regler och Kärlek! 

Hopp och Lek!  




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0