Arbeta med hund i dag!

Hej!

I dag har jag haft kursen, vi har tränat inkallning igen fast i en svårare grad!

Glöm inte ni på kursen, om det är något som ni vill göra sista gången så hör av er till mig! Annars blir det hinder banna!

Då blir det inte bara hundarna som får utmaningar haha.

Denna veckan har jag varit hos hundarna har bara inte hunnit att skriva här denna veckan, men jag har tränat lydnad och lagt spår även klippt klorna på Winston och det var inga problem alls.

Är det så att ni har funderingar kring min träning så lägg in en komentar i bloggen eller om det finns saker som ni vill att jag ska skriva om här i bloggen.

iImån ska jag till hundarna igen skriver mer om jag hinner då!

Tills dess

Hopp och Lek!


Kurs med inkallning!

Hej!

Kom hem för en stund sen från hundkursen idag gick vi igenom lite från förra gången sen inkallning. Och som vanligt så var alla duktiga.

Målen för de andra tre busfröna, börjar att nå sina mål.
Eddie går jätte fint i kopplet och Winston har slutat att göra hysteri utbrott på promenad, Obelix han börjar att arta sig när han är lös! 

Orkar inte skriva så mycket mera i dag är trött efter träningen! 

Skriver mer i mån.

tills dess

Hopp och Lek!  


Arbeta med Hund

Hej!

Idag var det kurs de fick göra lite från sist sen tränade de ligg stanna kvar, med lite rumpträning, och kontakt med boll.

Alla har verkligen gjort framsteg i kursen jätte skoj att se!

Kom ihåg ni på kursen kan ni inte komma ring och medela så får man komma på ta igen träning efter att kursen är avslutad!

Imån ska jag till hundarna skriver lite mer då!

Hopp och Lek!


Klipp Klipp

Hej!

Idag var jag hos hundarna igen! Dessa hundar som ni kanske förstår är tre små sjänor i mina ögon, de gör verkligen min dag när jag har varit hos dessa hundarna. 

Jag tränade lite det som jag gjorde sist med Eddie tänkte göra det lite svårare och gå bland kaninhålen på ängen, men det var ju inte alls svårt tyckte Eddie utan de som höll på att bygga på andra sidan var mycket jobbigare tyckte han så vi gav oss dit! Först tyckte han de var jätte konstiga ehm.. Men efter 10 min så var de som borta igen haha.

Obelix varlös i dag igen haha han är bara så cool alltså. vid ett ställe tyckte han att det luktade jätte gott, så smidig som jag är så gömde jag mig bakom ett träd. Och efter ett tag så upptäcker Obelix att något är fel, hon är ju borta så jag kan ju spåra upp henne och mycket riktigt gjorde han det. Superduktig kille där.

Sen så Winstons tur hehe, jag gick upp till ängen och körde lite lydnad sen släppte jag honom, så gick vi och kollade i kanin hålen, och han tyckte det var mycket roligare än Eddie i alla fall. Men allt detta var till nytta, för vi klippte gnäll Pelles klor också haha. Nädå det gick jätte bra, lite tårar från Winstons sida men fina klor blev det allt. För det som inte vet så har det varit stora problem vid klippning av klor på Winston. 

i mån är det hundkursen ska bli skoj det blir rump tränig hehe! 

skriver mer i mån tills dess  

Hopp och Lek!


                                       


Obelix i perfektion!

Hej!

I dag har jag varit hos busfröna!

vi tränade lite först knackning på dörren och att hundarna skall vara tysta, det gick bra men inte perfekt. Winston rusade inte upp men han grorade lite och han är lite lik mig med att alltid vilja ha sista ordet i en diskussion haha. Och Eddie han blir ju orolig när jag säger till någon av de andra hundarna, han försöker att säga
 "förlåt åt alla" med en massa fjäsk. haha go pelle men vi tränar på det med.

Sen tog jag med Obelix ut i skogen och tränade på att vara lös. först släppte jag bara kopplet och han fortsatte gå lika fint haha, sen satte jag honom och tog av honom kopplet. Och det gick fina fisken! i 35 min utan ett problem sen började han dra på så då kallade jag in honom och kopplade honom. De är som de säger man ska sluta när det går som bäst! 

Eddie och jag cyklade en lång sväng, och hade det jätte skönt. Det som inte gick jätte bra var det att vi kom i fatt en annan hund och då tvärnitar han så jag fick inte låta han stanna utan jag drog han försiktigt ett par meter och fick sen igång honom igen. Det är något vi måste träna mer!

Winston och jag tränade inkallning, läggade under gång och linförighet. det går kalas måste jag säga!

var en jätte rolig dag idag!

har tagit grissprutan i dag med! får se hur man reagerar på den!

hopp och lek!


Alla vad super duktiga i dag!

Hej!

I dag var det kurs. Vi tränade allt från sitt stanna kvar till att ksta leksak och skicka ut hunden sen bryta övningen!

Alla va super duktiga tycket jag.

Många tänker nog att det måste funka från början men jag kan lova att det sitter inte från början för någon, inte äns den duktigaste! Det mesta handlar om att övning ger färdighet.
Eller när man tappar självförtrondet eller hoppet om en lydig hund tänk då på var befann vi oss innan vi började träna, och tänk på att alla hundar är olika så som vi männsikor vi lär oss olika snabbt, även att vi alla har olika förutsättningar. Glöm inte detta för alla gör framsteg och steg tillbaka det tillhör livet! 

nästa vecka ska vi gå i genom skillnaden på promenad och promenad, inkallning och gå igenom lite av de gammla. 

Tyckte det var jätte bra att de flesta hade leksak med sig i dag bra jobbat. Jag tycker att leksak och lek är lika bra belöning som godis, men så klart endast om hunden är motaglig för det. 


Mina sista ord i detta inlägg tappa inte hoppet om  din hund för då tappar du ditt eget hopp om dig själv om att bli en bra hundförare! 

Hopp och lek! 


träning mer träning!

Hej!

I dag var jag hos hundarna, tränade lite lydnad med Winston och läggande under gång sitter rätt bra nu och fritt följ med! jätte skoj.
Eddie och jag tränade att gå super fint i kopplet och det gick bra och dåligt fick lite störelse träning av en kanin som sprang framför nosen på mig och Eddie! Men måste säga vilken skillnad från första gången jag gick med honom ett stort plus till gubben. 
Obelix tränade på att gå lös och det gick fina fisken! han är en smart liten charm knutte! 

tänkte berättat om ni missat att längre ner på höger sida finns länken till
 "Hultmans Hundtjänster" även länken till Klubben där jag håller till på lördagarna!



I mån blir det arbeta med hund kursen vi ska träna lite från sist och en ny skoj övning!  

tills dess

hopp och lek!


Framseg framsteg det är roligt

Hej!

Det är skoj att kunna säga att alla tre hundarna gör framsteg hela tiden. I går tränade vi lite att de inte skall skälla  när någon knackar och det gick jättebra. Därefter stressträning med Eddie när han möter/går med de andra hundarna. Sist tränade vi " Möte med hund" med Winston. 

Framtidsplaner:
Jag kommer att starta företaget "Hultmans Hundtjänster". Det som kommer att erbjudas är: Dog walking, Lösning med problemhundar och privat träning för förare och hund. Jag kommer även att finnas på Åhus Agilityklubb och hålla i "Arbeta med hund" kurser. 
Priser och innehåll, se länken: Hultmans Hundtjänster.


RSS 2.0