Träning idag!

Hej!

Idag hade jag träning med hundgruppen och vi gick igenom lite från sist och repiterade, och så tränade vi möte med annan hund vilken i detta fall var Cita. Och jag måste säga att alla skötte sig finfint. 

Det är ett trevligt ställe som jag hamnat på! Många trevliga människor och hundar så klart. 

Winston gick jättebra vid möte med hund, mycket skoj att se. 

Jag tror att det är jätteviktigt att man tränar sådana här saker innan man sätter igång med lydnad eller agility då det kräver att man har bra kontakt med hunden. 

Oftast när man har problem med sin hund handlar det mycket om brist på dominans hos ägaren och kontakt mellan hund och människa. 

Idag lämnade vi även tillbaka Cita och de var tråkigt tycker jag känns allt lite tomt utan vovve här! 

På tisdag blir det mera! så tills dess

Hopp och lek! 

Cita är här och lugnar hund nerverna

Hej!

Igår var jag hos anna och hundarna vi tränade bland annat att de måste ligga i sina bäddar när Emilie äter och att hennes grejer är aja! och lite möte med hund.

I mån blir det kurs skka bli skoj skoj!

Lovar att skriva mer i mån!

Hopp och lek!


Nu börjar det ta fart!

Hej!

I dag har jag varit och handlat
jobba kläder jacka, fleece och mössa så man inte bli så herrans varm i vinterjackan!

Har även fått fler intresserade utav att andvända mig till deras hundar så företaget nu ska vi börja sätta igång!

tänkte lämna ut lite intresselappar om mina tjänster och se om intresset finns i Åhus först.

Har gjort lite planering inför lördagen. I mån kommer Cita med vi ska andvända oss utav henne på lördag, träna möte med hund. 

Tänkte även att jag skulle lära upp mig att lära mig trimma/klippa. Har lånat hem lite böket så Winston och Obelix ni får låta pälsen växa så jag kan träna på er haha. Tack Anna! 



hopp och lek!  


Hundsugen så det bara smäller om det!

Hej!

I dag är fröken Hultman så hundsugen så det finns ord för det! Efter att ha levt med hund i hela sitt liv och nu när man inte har någon egen, det är bland det tuffaste jag varit med om haha. Men jag ska vänta tills jag har plats och råd att kunna ge en hund allt den förtjänar.

Men som tur är så har jag ju Anna och vovvarna och det är jag evigt tacksam för och jag vill tacka alla som har gjort detta möjligt för mig att få göra det som alltid varit min dröm. Drömmen om att få jobba med hundar och även hjälpa människor och få informera om våra hundars beetenden mm.

Vill speciellt tacka min sambo som stöttar mig till tusen igenom mitt beslut som är klart nu att jag vill starta mitt eget företag med hundtjänster men sen när är frågan, måste få i ordning på lite saker först!

Idag tänkte jag skriva lite om vad man ska tänka på när man köper hund. Det är ju inte bara det här om vad ska jag ha hunden till utan även vilket pälslag har hunden, är det en hund som ska kammas helst varje dag eller är det en korthårig som fäller mycket? Jag rekommenderar alla att tänka igenom noga innan ni skaffar hund, läs på noga om rasen ni valt om vad var den framavlad för! Vad användes hundarna för tidigare? Det är mycket att tänka på.  

Om ni har tid så tycker jag att ni ska gå in på denna länken och kolla in klubben där jag ska ha kursen som är en väldigt mysig klubb för alla!

http://www.ahusagility.se/


Här är en bild på min lilla harry så ni får en bild av vem det är jag har pratat om som gör alla dessa hyss! Här har han ätit hål på mammas skynke i köket!

                             

En väldigt rolig dag!

Hej

Tänkte att jag ska börja berätta om sist jag var och tränade hundarna. Började med att ta alla tre hundarna på en promenad och jag gjorde så att obelix som är den trygga av dem gick längst ut och Winston i mitten så han kunde få obelix energi och Eddie vid sidan av Winston och om mig för att få ett stark stöd från winston och från mig. Och det var den häligaste promenaden jag har tagit tror jag, alla var neutrala, inga höga eller låga svansar och stolta burna huvuden och vid sidan av mig utan ryck och utfall, det är så skoj att se dem.

Sedan borstade jag deras pälsar och alla hundarna var kalas verkligen. Eddie bara la sig och somnade på min arm när jag borstade honom.

Sen har jag börjat träna Winston med sina tassar. Jag lägger honom i en undergiven position för då har jag kommando på när jag tar på hans tassar så han vet vad det är jag gör sen känner jag igenom honom över hela kroppen så att han skall behålla lugnet och bara ett milt bra för att inte få honom uppspelt. Och han gör framsteg!

Till dagens träning då. Jag hade en en dagskurs idag där jag pratade lite om vikten i att skapa en bra flock och relation till sin hund mm. Sen körde vi lite praktiska övningar, och alla verkade tycka det var skoj och jag hoppas att alla blev nöjda!

Ska börja en sex veckors kurs nästa vecka som ska handla om att arbeta med hund, och lydnad. Det ser jag fram emot jättemycket! 

Hade verkligen jätte skoj idag över att få föra vidare kunskap till andra hundägare. 

Ska till hundarna på måndag så skriver nog mer då! 

Tills dess, hopp och lek! 

En dag med stora framsteg!

Hej!

Idag var jag hos vovvarna och det var lika skoj som vanligt. Idag körde jag mycket ledarövningar som jag tycker är superviktigt att göra varje dag med sina hundar, man behöver inte lägga flera timmar på det men bara när man är ute och tar en promenad så att man ser till att hunden tar kontakt, att du kommenderar sitt emellanåt och inte de dära "du kan väl sitta nu snälla" utan det ska vara ett krav och det ska gälla nu och inte om två steg.
En annan sak man kan göra är att ta till vana att när du fodrar hundarna, att man ser till så att hundarna inte är uppspelta utan är lugna och harmoniska, du kommenderar sitt först sen skall hunden titta på dig, sedan sätter du ner skålen och hunden skall sitta kvar och ta kontakt igen.
 När hunden tar kontakt så är det som att hunden ber om tillåtelse om att få äta, och det är då som hunden ska få äta.

Tidigare idag eller inatt rättare sagt kom jag att tänka på att jag skulle träna Eddie på att han inte får lämna gården även om dörren är öppen eller att han inte får gå ut först för det är ett otyg han har nämligen och det är ju en bra och stark ledarövning eftersom att hunden aldrig skall gå ut först.

Efter två steg över tröskeln så fattade han, men vi körde på så att det skulle fastna. Sen vet jag att han har svårt att stanna kvar i bilen när man öppnar så jag lånande Annas bil men detta var inte problemet idag utan han gjorde allt för att hoppa upp i bilen. Så jag gick förbi den öppna bilen i 5 minuter och till slut slappnade han av och då lyfte jag in honom i bilen så att han förstår att det är på mina villkor han åker bil. Men sen såklart ville han inte gå ut ur bilen, haha. Men det var inget snack om saken, som jag tidigare nämde så är allt på mina vilkor. 

Winston ja den lilla ögon tjänaren, vi tränade lite linförighet, och vi tränade sitt, ligg med repetition och det går allt lite snabbare nu haha. Sen tränade jag honom med att ta på honom över hela kroppen utan att han skall morra eller spänna sig. Även att man ska kunna ta på tassarna och klorna och han visade sig undergiven. Han slappnade av efter ett tag så att jag kunde låtsasklippa klorna.  

Obelix och jag tog en lång skojig promenad idag, vi lekte och jag masserade honom länge. Sen tog jag ut alla hundarna och tränade Eddie och Winston att inte vara så krävande på uppmärksamhet så obelix och jag kelade utan att de andra två tränades vid sidan, sen tränade vi sitt och vänta på sin tur på belöning det var väl Eddie som tyckte att det var jobbigt mest men det gick till slut. Alla satt och väntade fint!

Sen kastade vi alla boll som tidigare har varit ett problem. Men det funkade kalas.

Imorgon blir det mera träning och blir det att borsta hundarna och lite annan vård men även träna Obelix leksaksfixering och då menar jag Emelies leksaker.

På lördag blir det kurs och jag kan väl säga att jag är lite nervös vilket ja aldrig brukar vara, men jag har ju inte gjort något sådant här som att hålla en föreläsning om hundar för folk innan men det löser jag väl!

Tills dess hopp och lek!

Nu var det ett tag sen!

Hej!

Nu var jag dålig förra veckan på att skriva här så skäms på mig..

Men tänkte bara uppdatera lite att träningen går bra och hundarna gör framsteg. Winston gjorde ett stort framsteg igår med att klippa klor så det ska vi fortsätta med. Ska även börja trimma lite och försöka lära mg kippa nu, vet hur man trimmar men klippa har jag inte gjort så det ska bli skoj!

Eddie, ja han är den svaga länken. Han föll tillbaka lite igår i just de här med att han inte klarar att vara utan matte.. Men jag vann tillslut i alla fall. Men det blir nog en svårare process.

Obelix hade varit busig i helgen sa Anna haha. Han är ju bara så go den hunden! Igår tränade jag lite med Anna, möten vid hund med winston och det gick bättre tycker jag. Sen var det väl inte den bästa hunden att träna med som vi mötte för han hade tidigare atackerat dem och han spände sig och hotade så det var väl lite knepigt men vi kom förbi! hehe.

Ska dit imorgon igen så jag skriver mer då eftersom Hultman är trött fortfarande efter en lång helg!

Hopp och lek!   


Anfallen två gånger under samma dag haha

Hej!

Idag har jag varit ute i älskade lilla Åhus och tränat med vovvarna.

Jag la spår till Eddie och Obelix. Det roliga var när jag skulle gå och lägga dem så möter jag först en schäfer i full galopp och jag kan ju säga att han ville inte bara hälsa , så jag vänder mig om och skriker i, där med så sätter sig hunden ner och funderar på vad F*n jag gör och sen kallar ägaren in honom. Men han bad om ursäkt så jag svarade att har man inte koll på sin hund så ska man inte ha den lös och dessutom så finns det lag på att hundar inte får vara lösa i bostadsområden, de ska vara kopplade! Särskilt om man inte har kontroll på hunden.

Senare på dagen möter jag fyra chihuahu'or och den ena är lös och de andra går med flexikoppel. Den lösa rusar fram och skäller ut mig för ord och visa, haha rätt söt faktiskt. Det ser ju lite ynkligt ut, men bara för att de är små så ska man ju ha koll på dem om de ska vara lösa som jag tidigare sa men jag gick bara och småskrattade inombords.

Det jag har märkt där ute är att många ägare har antingen flexikoppel eller hundarna lösa plus noll koll på hundarna. Det är ju en fara att ha hundar man inte har koll på i flexikoppel, det har hänt så många olyckor och det kommer hända fler med de kopplena. Jag säger inget om de som har pli på hundarna som har det men man ska aldrig säga aldrig. Det är inte bara för att andra hundar eller människor kan råka illa ut, din egen hund kan bli skadad. Det kan ju vara din hund som går på långlina som blir attackerad, hur ska du då lätt kunna hindra att den blir skadad?

Jaja, nog med flexikoppel och till dagens träning istället. Jag började med att träna lite huvudgympa med Eddie, han tycker att det är skit skoj men han blir helt till sig när han inte förstår och klättrar upp i famnen om man sitter ner. Annars lägger han sig på rygg och latchar haha. Men annars är han väldigt lättlärd.

Sen gick jag spåret först med Obelix och han var duktig. Han fattade inte riktigt först vad han skulle göra för han tittade hellre på alla kaniner som sprang omkring längre bort, men sen så! Han tyckte att det var skitskoj när han väl fattat vad han skulle göra. 

Sen var det Eddies tur! När vi skulle gå bort till spåret så mötte vi en stor American Bulldog och den tittade noga på Eddie och följde honom med blicken och Eddie ballade ur totallt och blev så blockerad igen som han var innan vi testade det nya kopplet. Dåligt, dåligt men jag får helt enkelt träna mer på möten med andra hundar med honom. Men sen i alla fall så blev det allt bättre efter lite kontaktträning. När vi väl kommit fram till där jag lagt spåret, så började han direkt och vilken stjärna! Han var grymt duktig, jättenoga och missade inte ett steg och drog inte ifrån spåret eller något!

När det till sist var Winstons tur så var han lite sur för att han fick vare siste man ut idag, haha! Men det gick över när vi inledde det hela med lite lek. Sen skulle vi ge oss ut på jakt efter hundar att träna möten på. Vi hann gå ungefär 10 meter innan vi mötte en gnäbbig papillon, och han gorade lite först men jag kommenderade sitt och där hade jag redan hjälp utav min kontaktträning. Han gjorde inte ett ljud ifrån sig, jätteduktig! Sen tog det rätt lång tid innan vi mötte någon mer, men till slut mötte vi två gråa mellanpudlar som började bråka med varandra och jag gjorde likadant denna gången så vi kollade på dem lite sen gick vi!

Men bara för att det gick bra idag så är det ju en ny morgon, man få aldrig slappa efter för att det gick bra igår! Stenhård träning så kommer det bli bättre.

Vi satte även upp riktmål med min träning idag.

  • Eddie Gå fint i koppel, och inte vara lika beronde utav matte.
  • Winston sluta med utfall, mindre skällande vid dörren och klubben, mindre ego trippad.
  • Obelix sluta skälla vid dörren, kunna ha honom lös.

Imorgon blir det mer träning, då kan ni även läsa mer.

Tills dess, hopp och lek!


Rätt hund till rätt ägare, inte cool hund till fel ägare

Hej!

Idag tänkte jag skriva lite om det här med at köpa hund av rätt anledning och innebörden av att få en vän för livet.

Igår var jag med Jimmi och hans familj i malmö och var på teater, efter teatern skulle vi gå och äta lite tänkte vi. På vägen dit ser jag en lite rastgård inne i stan mitt brevid en trafikerad väg. I rastgården står en man och försöker se gangster ut (farlig) med sin son och sina två American staffordshire bullterriers hanar. En vuxen och en valp på kanske 12 veckor. Hans pojk kampar hårt och hetsar med den vuxna hunden ordentligt och den lille valpen står och hetsas utav det hela, och pappan står nöjd och röker och skrattar lite granna, inte nog med detta som jag tycker är PIP dumt, så har båda hundarna kuperade öron. 

Vi kan börja att prata om att kampa så hårt och peppa sin hund som är rent av idioti, iallafall med en hund som är avlad för det. Att förstöra en sådan fin hund, jag förstår inte varför. Det är väl inte coolt att komma med en hund som ingen kan hantera eller? 

De kuperade öronen, jag fattar precis varför folk vill ha det på sina hundar. Hundarna ser mer vassa ut så. Men ger det oss rätten att skönhetsoperera hundarna när de inte har något att säga till om, det är ju givetvis smärtsamt. Visst om det finns eller fanns några medicinska skäl till varför man gör det då är det bara rätt emot hunden att slippa plågas eller hur? Dessutom finns det en lag sen 60- talet på att kupering är förbjuden och av vilken anledning tror ni? Men tyvärr impoterar folk från tyskland eller åker till tyskland för att göra detta ingreppet. Sådana människor borde inte få ha hund anser jag.

Att göra så här tycker inte jag är acceptabelt, räcker det inte med att Staffar kallas för pitbull som ett skällsord? Jag har själv vänner som har dessa raser och det är världens goaste hundar. De behöver inte mer fördomar än vad de har i dag. 

Mitt tips är att om du ska köpa hund skaffa rasen som passar dig och vad du vill göra med hunden t.ex. En ung kille vill ha lite sällskap i lägenheten då han bor själv. Då kollar man på vad för hund skulle denna killen ha då, ingen doberman då han inte tänkt använda den till bruks eller liknande. Inte en gråhund då han inte jagar, utan kanske en fransk bulldog eller en mops. 

Köp inte hunden efter utssendet utan vad som finns inom hunden. Då garanterar jag er ett lyckat köp. 


Tänk på detta innan du skaffar hund, detta är inga fiskar som man kan spola ner när man inte orkar mer. Detta är en vän du ska ha i kanske 15 år till klarar du av det? har du tiden? tänk igenom ordentligt innan du skaffar ett litet liv. Man ser så många hundar på blocket som är i mellan ½ och 1 år som inte kan bo kvar hos sina tidigare ägare. Visst det är bra att folket har insett att de inte vill försumma hunden och istället väljer att ge hunden till någon som har tiden eller kunskapen. Men tänk efter väldigt noga innan ni köper någon hund!

Imorgon ska jag till hundarna igen, och då ska vi spåra lite!


Tills dess, hopp och lek!


Tidig morgon för två morgontrötta!

Hej!

Idag gav Jimmi och jag oss upp tidigt, redan vid halv 8 haha. Vi skulle till hundklubben i Åhus, och kolla läget vad det var för ställe som vi hört mycket gott om. Och allt som Anna berättat stämde mycket gott, ett gäng hundägare och dess hundar som träffas varje lördag och tränar lite allt möjligt.

Blev tillfrågad att komma och prata lite om hundens uppbyggnad och beetende och ska även köra lite ledarövningar.

Och det ser jag fram emot jättemycket, ska bli skoj så ska jag även lägga upp en liten plan tänkte jag.

Idag kände jag verkligen att detta är vad jag vill göra och det har jag väl känt sen lång tid tillbaka, men det är svårt att ta tag i bara har ju inget körkort och de. Men får väl ta mig i kragen och fixa det på något vis haha.

Jag körde lite med Eddie idag då han ballar ur så fort inte matte är med. Men det löste vi till slut, han lungnade sig efter en halvtimme och kunde köra några hinder med Anna och sen körde jag lite sitt- och kontaktövningar och att bara kunna slapna av.

När en hund som Eddie jagar upp sig så och blir okontaktbar då är det ingen större mening att svinga igenom honom moment för han tar inte upp informationen ändå. Det skall ju vara skoj både för ägare och hund. En stressad hund som inte lyssnar blir inte skoj för någon.

Det många glömmer har jag tänkt på de sista åren under min skoltid, är att värma upp hunden korrekt. Inte bara starta hunden på det man tänkt träna utan lek igång hunden lite innan, både du och hunden vinner på det eftersom att hunden blir mer fokuserad på dig och dessutom hindrar du att skador lättare uppstår precis som för oss människor.
Densutom så blir allt mycket roligare. Det hela handlar ju om dig och hunden egentligen under ett träningspass. Det hela med att hålla på med hundsport handlar ju egenligen i grunden och botten att ha skoj och att bygga en relation mellan dig och hunden. Sen även såklart att stimulera hundens huvud så den kan få må bra!  

Dagens tips är att ha med en leksak vid träning, det funkar till både uppvärmning och belöning.


Ska träna busungarna på måndag igen. Men gick runt i malmö idag och retade upp mig på två Amstaffar med kupperade öron, och "cool husse" som lät sin son kampa hårt med dem. Så morgonens ämne blir -Hund i rätt koppel!
                                                                     
Tills dess, hopp och lek!                                    
                                                             





tre duktiga cocker spaniels

Hej!

Igår blev det inget inlägg pga att bloggen var segare en sega råttor! Det gick inte  att komma in alltså. Och idag kommer den in sen haha, men nu så blir det ett inlägg i alla fall.

Ja, gårdagen det var som vanligt rolig och givande både för mig och hundarna.

Jag var som vanligt ute först med Winston, och det första vi gör när vi går ut är att vi möter en hund. Om jag inte nämt det innan så har Winston ett stort problem, han har tidigare blivit anfallen under promenad så han jagar upp sig och skäller oavbrutet och blir väldigt osäker och är okontaktbar. Men tillbaka till mötet, det var en golden vi mötte och winston ser den inte först och lunkar på som vanligt men sen så får jag se och höra att han ballar ur totalt men jag satte honom ner och koude snabbt lyckas bryta kontakten tack vare att jag har honom i labb-kopplet, gör ett snabbt ryck och höjer rösten och kommenderar sitt, efter tre skall så sitter han tyst och tittar på mig. Ett stort steg för honom då Anna har fått muta honom med godis då inget annat har funkat. 

Sen mötte vi inga flera hundar, typiskt. Men vi gick bort till en slätt och tränade lite olika moment som fritt följ och raka ingångar mm. 

Eddie ja han var super duktig i går det var underbart att se skillnaden från första gången jag gick med honom i koppel och igår. Han gick exemplariskt och hann se vad som fanns runtomkring honom i lugn och ro. Han var lite stressad men inte på långa vägar som innan. Jag märkte dock att han är väldigt osäker på att gå förbi andra hundar då han tvärnitar och inte vill gå men det löste sig till slut efter att han mött ca. de tio hundar vi mötte som gjorde utfall och han gick fint förbi. Vi tränade då mer på att gå i annorlunda miljö. Jag hittade ett område där de byggde hus och höll på med massa otäcka ljud.  Han tyckte det var lite otäckt till en början men sen så var det nemas problemas! 

Det jag tycker är det vktigaste med eddie är att hans matte ska kunna gå med honom utan att behöva vara rädd för att bli omkulldragen av honom och hon tyckte att det var en stor förbättring och det  känns skoj!

Obelix vi hade jätteskoj! Till att börja med så tog han kopplet i munnen och drog på, han tyckte att nu var det allt hans tur att jobba och leka haha. Vi körde till huvudgympa, vi tränade att han skulle peka på handen på kommando och puss sen klättrade vi lite på stenar och lekte med den nya släggan! 
Kom även på att jag ska testa blodspår med honom då han är väldigt aktiv med nosen! 

Imorgon ska vi till klubben och kolla in läget, vad det är för människor haha det är säkert jättebra har ju bara hört gott! 


Tills nästa gång, hopp och lek! 


En trött tränare idag

Hej!

I kväll är Hultman trött, har varit ute idag med haha. Förr kunde jag vara ute hela dagen i stallet och rida flera pass utan att ens pusta ut när jag kom hem men idag är jag helt slut efter att ha varit ute några timmar.

Men det var en lyckad dag ska bara skriva lite kort då jag som sagt är helt död, haha!

Anna och jag var ute och gick en promenad till att börja med, inga problem där. Eddie går bra med det nya kopplet men det kan bli änu bättre men det ska jag nog lösa!

Sen cyklade jag en sväng med Eddie också.

Winston, ja vi har funderat på om han har ont i bakdelen runt höfterna eller något. Jag kände lite på honom innan jag började träna och det var inga problem då, lite stel i vänster bak men ingen fara. Sen kände jag igen efter träningen och då markerade han. Så jag vet inte riktigt men en kontroll vore nog inte så dumt, men vi får hålla tummarna att han bara är lite otränad.

Obelix och och jag hade skitskoj, haha. Till en början så bara sket han i vad jag sa men sen blev han helt galen och for runt haha, så då kastade jag lite med honom och sen körde vi kalasfina inkallningar.

Imorgon, eh jag ska fundera mer på vad som sker imorgon. Men blir nog att träna mer lydnad och lite lek. Kanske spåra lite!

Tills dess, hopp och lek!

Sol och glada hundar

Hej!

Vilket gott väder det har varit att träna i idag, plus att det gick hur bra som helst i dag!

Jag tog med mig Harrys labbe-koppel och klicker mm.

Jag började med Eddie och tog på han labbe-kopplet för att se om det funkade bättre att gå med han i det. Vilket gav resultat genast. Sen tränade vi lite sitt, stanna kvar och en rumpövning med sitt, ligg sitt, ligg, som gick fin fint.

Sitt, ligg sitt, ligg övningen går ut på att träna hundens bakdel. Man kör sitt, ligg sex gånger och då skall det gå snabbt och hunden skall endast röra sig från sitt till ligg och ligg till sitt, hunden skall inte stå emellan eller flytta på sig. Om hunden har svårt med att förstå använd dig av en liten godisbit och dra framför hunden neråt och uppåt. Då garanterar jag att det funkar. Jättebra övning för hundar som är lite slöa på att sätta sig eller lägga sig, då det ofta beror på svaga bakben. 

Sen började vi lite med att träna snygga ingångar, och jag klickade även in honom och det hajade han. 

Sen hämtade jag Winston, vi gick också i labbe-koppel en sväng men han har ju inga problem med att gå i koppel alls, de var mest för uppvärmningens skull. Sen idag har vi tränat på att snygga till ingångar och tränat hans rumpa också då han är lite klen i bakdelen. Han tyckte det tog emot men han kämpade på och en sådan hund är guld värd! 

Vi tränade även kontaktövningar med klicker och det finns inga problem där alls. Vi körde den med en godis i handen, han nosade lite och sen la han upp tassen på min arm och tittade på mig precis som om att han tyckte att han kunde väl få den, haha. 

Winston kommer nog inte var några problem som helst med att lära upp. Men han måste få upp sin kondition ordentligt då han inte orkar träna så länge, plus att han är lite småtjock men det går nog rätt snabbt att träna ner det med lite cykelrundor och det ska jag börja med redan imorgon.  

Sen har vi lille Obelix, han hade haft ont i kroppen igår så han hade fått antibiotika och smärtstillande i dag så vi tog bara en lång promenad idag och myste lite. La även in lite kontaktträning men inget avancerat alls. Bara så han skulle få röra på sig lite så han inte blir så stel.

Imorgon skall jag cykla med Eddie och Winston är det planerat, och sen en promenad med Obelix sen lite övningar med dem alla. Men ska försöka få upp konditionen på dem så det kan gå lite snabbare på banan och så att de orkar med lite mer.

Obelix ska jag träna med att Emilies Leksaker är aj aj och hans är bra! Han hade tydligen varit snattarglad sen sist.



Mer får ni imorgon då jag ska dit igen. 

Tills dess  hopp och lek!


Hivlingen´s X-Harry

Hej!

I dag tänkte jag berätta lite om Harry, familjens egen hund. Ett bra exempel på en hund som går från stor problemhund till en snäll familjehund igenom att bara få göra det som han tycker är roligt och det han är avlad för.

Jag hade harry från att han var åtta veckor gammal tills han var lite över ett år. Han var en mycket krävande hund som krävde 24 timmars träning och uppmärksamhet. Jag höll på med allt från att lägga blodspår till lydnadsträning.

Han var väldigt duktig och lydig så länge man gjorde något med honom, men så fort det inte handlade om Harry så var han som en helt annan hund. Han klättrade på väggarna, gjorde hyss och förstörde saker för ca. 30 tusen svenska riksdaler, har vi räknat på i efterhand.
Det hela handlade om och gör änn idag, att han är en mycket orolig hund som behöver otroligt mycket stimulans och träning och enkla och strikta regler. Det gick nätt och jämnt att ha honom hos mig, det var kämpigt men det gick!

Sen till sommaren flyttade han upp till min mamma och pappa, som det var sagt då han nu i höst skulle börja jaga. Citerar från min mamma: "det är som att leva i ett fängelse i sitt eget hem". Då de inte kunde ha något framme och inte kunde ha öppet någonstans, för då han förstörde han och levde rullan. Mina föräldrar var väl inte lika konsekventa som jag hade varit, och de har sina egna metoder. Men vad som funkar för dem får funka för dem då det är de som har Harry nu. 

 Vi har väntat med att jaga in honom då han är en tysk jaktterrier, och de är kända för att vara väldigt skarpa i sin jakt och att vänta 1½ år är en bra idé. Det blir då en bättre jakthund av dem, och de blir inte för tuffa i sin jakt.

Jag och Jimmi var ju hemma i gamla Oskarshamn som jag skrev innan. Och vilken skillnad på hund. Pappa hade börjat jaga in honom i veckan och där med fick han utlopp för sitt naturliga beetende. Han var som en hund ska vara i helgen, han var mest bara med och var inte beroende av att göra något hela tiden. Han var en avslappnad och stimulerad hund. Då blir man glad inombords och lydnaden jag lagt ner på honom kommer de att ha användning av.

Min älskade lilla Harry.


Mer kommer det imorgon, då jag ska träna klicker med de tre bushundarna!


Tills dess hopp och lek!  

En lyhörd, en frustrerad och en med superstarkt pyske!

Hej!

I dag var jag och Jimmi ute hos Anna och hundarna och tränade lite.

Vi började med att ta ut Winston på promenad så att han och jag får lära känna varandra lite bättre. Vi tränade på sitt stanna kvar, inkallning och lite sm skoj med personsök, inget avancerat. Men skoj tyckte han att det var han är allt en liten ögontjänare! 

Inga större problem med han idag, men det var ju mest för att lära känna varandra. 

Sen hämtade vi dragkämpen Eddie. Ja vad ska man säga, han drog och slet som en draghund och inget jag gjorde hade någon betydelse. Hans problem där är att han har alldeles för mycket tankar och energi som han inte vet vart han ska göra av. Han var som nästan i trans.
 Så vi gick tillbaka och jag lånade en cykel så han fick springa av sig lite och fokusera mer. Och det hjälpte massor, cyklade bara en liten runda sen gick vi en sväng och det blev genast skillnad.
 Han behöver få arbeta mer men det är svårt att arbeta en hund som är
så extremt trofast mot sin matte.

 Men jag ska nog allt klura lite på det. Har planer på att spåra.
Då han verkar ha ett stort intresse för det. 

Obelix då, haha ja vad ska man säga han är så go så. Han blev superlycklig när han föstod att det var hans tur. Obelix har sin egna lilla värld men inga problem med det, han följde fint. Vi tränade lite på sitt och stanna kvar där med och givetvis var det inga problem. Super go kille!

Dock har han problem med lederna så man måste tänka på att värma upp han försiktigt så det inte blir fel. Men jag ska leta efter övningar för att bygga upp musklerna lite så blir det lite avlastande för honom. 

Ska även ge mig på lydnad med honom då det är mer stillsamt än agility
eller hitta något annat han kan tycka vore skoj!
Då han inte är superintreserad av agility vilket jag tror kan ha en betydelse med värken med lederna lite. Då han hoppar och det kan göra lite ont så förknippar han smärtan med hinderna vilket jag tror kan ha haft en betydelse sist vi tränade.   

Nästa gång blir efter helgen då vi ska åka iväg, hem till min födelsestad Oskarshamn och fira lite födelsedag.

Nästa gång i alla fall ska jag träna dem lite med klicker, liteledar övningar mm.

Och nästa blogginlägg kommer handla om hundens betydelse för oss människor då vi är friska eller sjuka. Och lite annat smått och gott.

Tills dess, hopp och lek!



RSS 2.0