Tre små stjänor i mina ögon

Hej!

I går träffade jag anna och hennes mamma för andra gången med de tre små busfröna Obelix, Winston och Eddie. 

vi började med att åka till agility bannan med hundarna. Sen bygnde vi upp en lite banna så att jag kunde se lite först när de tränade vad problemen var.

Anna började köra med Winston inga problem bara lite låg tempad.

Sen lade vi in lite störelse moment, vi började låta lite sen väldigt mycket och det var inga problem, han sneglade bara lite för att se vad som på gick. Sen släppte vi Eddie boven i dramat haha, till en början gick det okej men sen fick han syn på honom och vände på klacken. Men Anna kallade in honom och duktigt vände Winston tillbaka.

Man kunde se på Winston att få köra agility med matte var det bästa som fanns. 

Sen tog hon Eddie och där gick det inte fel fritt för Eddie dyrkar sin matte och sprang fram och tillbaka till matte och Anna och kissa lite här och där. 

Man märkte att han har intresset för att arbeta det gäller bara att bygga upp en bättre relation i mellan Anna och Eddie, sen behöver han kankse lite bättre grund lydnad. Men det är vad jag finns där för. 

Och sist men inte minst Obelix den envise . Han ville mest protestera eftrsom han inte fått följa med de sista gångerna. han vek av bannan och tyckte att det fanns roligare saker. Till slut så blev det ingen agility för hans del för olydnad skall ej belönas. 


Dagens tipps till alla som håller på med hundar innan ni börjar att springa en banna se till att hunden är fokeserad på dig och ingen annan. Det är du som är det bästa som finns och ingen eller något annat. 

Det räcker med att du kampar lite med en leksak innan eller busa lite med en boll så att ni knyter kontakten innan ni kör igång. så att hunden inte finns i några andra tankar. Det ska var du som är i huvud fokus. då förstår hunden vad det är du vill.

Till slut så körde vi lite inkallning på Eddie då han tycker att nosa på backen är mycket roligare än att komma på mattes komando. 

det gick jätte bra måste jag säga inga problem under träningen. Men sen har vissa hundar lätt att skilja på träning och vardagen. Men bara man kämpa på så går det. Och funkar inte det du gör just nu så får man pröva något nytt. 

Sen finns det en stor betydelse och det är att man måste mena det man säger en gång till sägelse två gånger sen  handla om det inte funkar. klara och tydliga komandon är nycklen.

Jag har även märkt att många ägare när de kallar in sin hund ropar bara hundens namn, tro mig hunden hör dig men den har ju inte fått något komando. nycklen i detta är Namn + komando, då vet hunden vad det är du vill.


Imån kan ni läsa om betydelsen i att vara en bra ledare och hur man kan träna olika övningar för att bygga upp din roll som ledare.

tills dess hopp och lek!

Kommentarer
Postat av: Anna Karlsdotter

Det var en bra sammanfattning av träningen.

2009-09-29 @ 21:48:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0